TÉMÁK, Kategóriák

Tartsa kordában vércukorszintjét, természetesen!

605
HOZZÁSZÓLÁS:

A véráramban levő glükóz, a szőlőcukor, szervezetünk egyik fontos energiaforrása. Az egészségesen működő szervezet számára, a vérben a cukorszint szűk határok között kell mozogjon.

A túl magas vércukorszint, cukorbetegséget okoz, melynek tünetei a gyakori szomjúság és vizelés, a fogyás, a fáradtság és a visszatérő fertőzések, esetleg látászavarok. A túl alacsony vércukorszint, a hipoglikémia pedig kómához vezethet. cukor-csapda-cukorbetegseg

A szénhidrátok, mint a cukor- illetve a keményítőtartalmú táplálékok, a sütemények, a csokoládé, a gyümölcs és a lekvár, a kenyér és a burgonya, megemelik a vércukorszintet, melyet normál körülmények között, a hasnyálmirigyben termelődő hormon, az inzulin lebont, így a vércukorszint a megfelelő szintre áll be.

Hiperglikémiának hívjuk azt a folyamatot, amikor az inzulintermelés nem kielégítő, vagy a hormon nem tudja megfelelően lebontani a cukrot, így a vércukorszint magas marad.

Nem okoz észrevehető tüneteket, de állandósulásával károsak az erekre.

Bab, paszuly

A fehér bab hüvelye igen jó vércukorszint csökkentő. A bab leszedése után megszárított hüvelyekből 1 liter vízben 5-8 csipetnyit főzzünk fel 2-3 percig, naponta 4-5 alkalommal fogyasszunk belőle 2-2 dl-t.

Szükséges tudni, hogy a teája vérnyomáscsökkentő, szívműködést serkentő, vese- és hólyaggyógyító is. A bab hatóanyagai:kovasav, foszfor, kolin, aszparagin, izovaleriánsav, cellulóz, C-vitamin, kéksav, kálium.

A babnak magas rostmennyiségének köszönhetően, a cukorbetegséggel küzdők számára, az egyik legfontosabb megoldás.

A babban levő oldható rostok, hatást gyakorolnak a glükóz felszívódás arányára, lényegében nagyon lassan emelik meg a szervezetünkben a vércukorszintet.

Az alacsony glükóztartalmú táplálékok, mint a bab, cukorbetegek, súlyproblémákkal és anyagcsere-szindrómával küzdőknek javasolt, bár a táplálkozás szakértők mindenkinek ajánlják. A bab a legalacsonyabb glükóztartalmú étel.

A babhéjról kiderült az utóbbi 1-2 évtized kutatásai során, hogy csökkenti a vércukorszintet, illetve a cukorbetegség tüneteit.

Csalán

Az országban mindenhol előforduló gyógynövény. A csalánlevélből főtt tea nemcsak reumát, bőrkiütéseket, magas vérnyomást, hurutokat, vizeletkiválasztó szerveket gyógyít, hanem a cukorbajt is. 1 liter vízben 5-7 csipet száraz vagy friss levelet főzünk fel és napi 4-5 alkalommal igyunk belőle egy teásbögrényit. A csalán hatóanyagai: hangyasav, ecetsav, glikozidok, cseranyag, gyanta, hisztamin, B-és C-vitamin, cukor, klorofill, ásványi sók, szerves savak, sárga színanyag, glükokinin és viasz.

Fekete áfonya

A fekete áfonya inkább a Dunántúlon előforduló gyógynövény, de nagyobb mennyiségben a hegyes vidéken található meg.

A növény megszárított leveles fiatal hajtásaiból vagy gyümölcséből főzött teát cukorbajra is fogyasztják. 1 liter vízben 5-7 csipetnyi szárított levelet főzünk fel. Bogyóiból pedig 15-20 szemet. Napjában négyszer-ötször fogyasszunk belőle 1-2 dl-t. A tea szél-és vizelethajtó, vese és hólyagbántalmakat, bélhurutot is gyógyít.

Fekete áfonya hatóanyagai: cukor, pektin, arbutin, cseranyag, glikozidok, gyümölcssavak, antociánglikozid, A, B és C-vitamin, glikozidok.

Kecskeruta

A kecskeruta, vízpartokon, főleg csatornák és patakok partján, nagy, összefüggő tömegben termő növény.

A megszárított leveles-virágos részéből főzzünk teát cukorbajra. 1 liter vízben 5-7 csipetnyit főzünk fel és naponta 4-5 alkalommal fogyasszunk belőle 1-2 dl-t. A fenti gyógyhatás mellett izzasztó, vizelethajtó és tejszaporító hatása is ismert.

A kecskeruta hatóanyagai: galegin-alkaloida, cseranyag, zsírolaj, glikozidok, galuteolin-flavon glikozidszaponin, szacharóz, stb.

Kukoricabajusz, málébajusz, kukoricaselyem

A kukoricabajuszról, azaz a nyers, éretlen csövekből kilógó selymekből is főzhetünk teát cukorbajra.

A megszárítottból 6-8 csipetnyit főzzünk fel, majd naponta négyszer-ötször fogyaszthatunk belőle 2-3 dl-t. Gyógyítja a vizeletkiválasztó szervek betegségeit is.

A kukoricabajusz hatóanyagai: szaponin, keserű glikozid, alkaloida, cseranyag, gyanta, illóolaj, barna és sárga színanyag, zsírolaj, pentozán.

Lóhere

A lóhere virágjából főzött tea nemcsak az epét, a májat, a reumás bántalmakat gyógyítja, hanem a cukorbajt is. 1 liter vízben 6-7 csipetnyit főzünk fel a megszárított lóheréből, napjában négyszer-ötször igyunk belőle 1-2 dl-t.

A lóhere hatóanyagai: kéksav-glikozida, kszartin, A vitamin, glikozid, aszparagin, cseranyag.

Szamóca, földieper

A megszárított levelekből 5-7 csipetnyit felforralunk 1 liter vízben és naponta 4-5 alkalommal fogyasszunk belőle egy teásbögrényit.

Bélhurut ellen illetve izzasztónak is kiváló. A földieper hatóanyagai: ellagcsersav, citrál, kvercetin, kvercitrin, illetve különböző aromás anyagok.

Zsálya

Német kísérletek igazolták, hogy a zsálya főzete éhgyomorra fogyasztva csökkenti a cukor szintjét a vérben.

A diabétesz súlyos betegség, amely szakszerű orvosi ellátást igényel. Ezért aki a gyógyterápiájában a zsályát is használni kívánja, feltétlenül egyeztesse orvosával.

Ginseng

A ginzeng csökkenti a vércukorszintet, és így értékes lehet a cukorbetegség kezelésében. A cukorbetegség komoly probléma, amelyet csak szakember gyógyíthat. A diabéteszben, szenvedők beszéljék meg az orvosukkal, mielőtt kipróbálják a növényt.

Pirospaprika

A növényben lévő kapsacin fájdalomcsillapító hatása miatt a cukorbetegek mintegy felénél jelentkező súlyos boka, illetve láb fájdalmak enyhítésére is alkalmas. Az ilyen írányú vizsgálat soran az érintett cukorbetegek 75 %-a 4 héten belül jelentkező, jelentős javulásról számolt be.

Zellermag

Számos vizsgálat szerint a zellermag csökkenti a vércukor szinijét, ami igen fontos a cukorbetegség kezelésében. A cukorbetegség orvosi ellátást igényel. Aki az előírt gyógymód mellett zellermagot is, szeretne használni, beszélje meg az orvosával.

Alma

Az orvosok a cukorszint stabilizálására is rostokban gazdag étrendet javasolnak. Több kutatás, tanulmány is beszámol arról, hogy a pektin segít a cukorbetegek vércukorszintjének stabilizálásában.

Cukorbetegség esetén tilos fogyasztani:

Cukorbetegség esetében elsősorban az orvos útmutatása a fontos, de cukorral édesített ételek és italok fogyasztása mindenképpen tilos.
Mérsékelten fogyasszunk zsíros ételeket, korlátozzuk a sóbevitelt, alkoholt is csak mértékkel igyunk.

A vércukorszint csökkentésének további lehetőségei! >>>

605
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

TÉMÁK, Kategóriák

Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Login



Elfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!



Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]